Beschrijving

Achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen rondom een vierkant met gras begroeid en beplant erf; populierendreef en ijzeren hek aan vierkante pijlers in het zuiden.

Ten noorden, boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), minstens opklimmend tot de 18de eeuw. Verankerde gewitte gevels op gepikte plint; oude ankers met kram en krul.

Licht getoogde beluikte vensters; nieuw houtwerk en laag getoogd deurtje in linker travee. Gedichte deur in vijfde travee.

Ten westen, bedrijfsgebouw met dwarsschuur en stallen onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) met gewitte gevels op gepikte plint. Centrale rechthoekige poort met links ervan overdekte galerij op ijzeren zuiltjes, rechts rechthoekige staldeuren onder houten latei. Luchtspleten in linker zijpuntgevel.

Ten zuiden, bakstenen 19de-eeuws wagenhuis onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Erfgevel met korfboogopeningen en rechthoekig deurtje; grote ankers en aflijnende baksteenfries. Blinde achtergevel.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen