Hoekhuis Groote Braspennink

Beschrijving

Hoekhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder afgesnuit zadeldak (Vlaamse pannen). Volume, dakhelling en sporen van gebruik van zandsteen wijzen op een oude kern. Tijdens de 19de eeuw aangepaste, doch heden gedecapeerde voorgevel met rechthoekige vensters voorzien van arduinen lekdrempels. Houten kroonlijst. Verbouwde begane grond.

Gecementeerde en witbeschilderde zijgevel met muurankers en rechthoekige vensters waarvan één blind. Dakkapel onder zadeldak. Gecementeerde blinde achtertuitgevel.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde