Diephuis

• is deel van de aanduiding als unesco werelderfgoed kernzone Groot Begijnhof
    Deze aanduiding is geldig sinds 02-12-1998

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Groot Begijnhof

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Groot Begijnhof: gedeelte

Beschrijving

Diephuis met gecementeerde 19de-eeuwse lijstgevel van vijf en twee traveeën en drie bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (Vlaamse pannen en golfplaten), heden opgesplitst in twee woningen. Rechthoekige en lichtgetoogde vensters met arduinen lekdrempels. Houten kroonlijst op klossen. Rechts een groengeschilderde houten pui uit het eerste kwart van de 20ste eeuw in vervallen toestand. Oudere kern aangeduid door sporen van muurvlechtingen en gebruik van zandsteen in achtergevel; sporen van zandstenen omlijstingen in zijgevel.

Auteurs :  Eeman, Michèle, Kennes, Hilde, Mondelaers, Lydie