Burgerhuis met lijstgevel

Beschrijving

Breedhuis van het dubbelhuistype, twee bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), in kern uit de 17de of de 18de eeuw.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met 19de-eeuws uitzicht, horizontaal geleed door pui- en kordonlijsten. Belijnde begane grond. Rechthoekige bovenvensters in geriemde stucomlijsting, beluikte benedenverdieping. Fraaie nog barokgetinte rondboogpoort (17de-eeuws?) in vlakke geringde omlijsting op imposten en neuten, voorzien van voluutsluitsteen onder gekorniste geprofileerde booglijst. Aflijnende houten kroonlijst op tandlijst.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde