Hof Bauwens van der Boyen

Beschrijving

Eertijds volgens M. Kocken "Hof Bauwens van der Boyen" naar de eigenaar die het pand aanpaste in 1634. In 1794 opnieuw aangepast door de Richterich. Tweegezinswoning sedert het midden van de 19de eeuw. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien).

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op grijsgeschilderde zandstenen plint, uit de 18de eeuw. Ordonnerende kolossale Ionische pilasters verfraaid met festoen op zandstenen sokkel. Rechthoekige bovenvensters. Rechthoekige poort in een hoge grijsgeschilderde rondboogomlijsting met imposten en voluutsluitsteen. Deels verbouwde begane grond; bijkomende rechthoekige deur in rechtertravee. Breed entablement met kordons, oculi en tandmotief onder de kroonlijst.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde