Herenhuis met balkon

Beschrijving

Breedhuis, enkelhuistype, van vijf traveeën en drie bouwlagen onder gebogen afgesnuit zadeldak (Vlaamse pannen).

Heden gecementeerde lijstgevel op arduinen plint, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Markerende rechterpoorttravee afgelijnd door kolossale geblokte pilasters. Rechthoekige poort in een vlakke omlijsting van arduin; erboven deurvenster in een vlakke gecementeerde omlijsting voorzien van breed balkon met ijzeren hek op acanthusbladconsoles. Rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels, doorgetrokken op de bel-etage; empiregetinte ijzeren hekjes op bel-etage en bovenverdieping.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde