Stadswoning Drij Bonnetten

Beschrijving

Eertijds zogenaamd Drij Bonnetten, heden deel uitmakend van "Het Hoekske" (nummers 1-3). Na 1914 heropgebouwd volgens de oorspronkelijke bouwaanvraag van 1752 doch met toevoeging van een bouwlaag en met gebruik van nieuwe materialen.

Heden diephuis met topgevel van drie traveeën en vier bouwlagen onder zadeldak (leien); arduinen parement. Eenvoudige rechthoekige muuropeningen met spiegelversiering op borstweringen. Top onder gebogen druiplijst met gestrekte uiteinden; kantonnerende voluten en siervazen. Begane grond volgens bouwaanvraag eertijds met rechthoekige centrale deur in classicistische omlijsting onder driehoekig fronton en flankerende rechthoekige vensters. Heden recente winkelpui aansluitend bij nummer 3.

• STADSARCHIEF MECHELEN, Inventaris gevels, nummer 190.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde