Modernistisch burgerhuis

Burgerhuis van drie bouwlagen in modernistische stijl uit het tweede kwart van de 20ste eeuw.

Gevelvlak decoratief uitgewerkt met parement van roze siergevelsteen op de bovenverdiepingen; zwarte marmer op de begane grond. Horizontaal geaccentueerde bouwgeledingen door middel van brede rechthoekige en ovaalvormige vensters met ijzeren ramen en roeden. Markante halfronde erker en loggia op de bovenverdieping. Typisch solarium met pergola op de hoogste bouwlaag.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde

Aanvullende informatie

De woning kwam tot stand volgens een bouwaanvraag van 1939, in opdracht van De Pauw en naar ontwerp van de Mechelse architect Alfons Roose.

• Stadsarchief Mechelen, bouwdossiers, 1939/125.