is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning
Deze vaststelling is geldig sinds
is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Goswin de Stassartstraat en aanpalende straten
Deze bescherming is geldig sinds
is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadsdeel rondom het aartsbisschoppelijk paleis en de kerk van Sint-Jan Baptist en Evangelist
Deze vaststelling is geldig sinds
is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning
Deze vaststelling was geldig van tot
Breedhuis, enkelhuistype van drie traveeën en twee bouwlagen onder een steil gebogen zadeldak (Vlaamse pannen). Oude, traditionele kern aangeduid door dakhelling, muurankers, zandstenen steigergaten en zichtbare zandstenen negblokken van voormalige kruiskozijnen op de begane grond.
Heden lijstgevel met recente bekleding op oranjegeschilderde plint. Rechthoekige vensters met oranjegeschilderde arduinen lekdrempels, aanpassingen uit de 19de eeuw. Schouderboogdeur in een kwarthol geprofileerde omlijsting van oranjebeschilderde arduin met negblokken, sluitsteen en gestrekte tussendorpel mogelijk uit het midden of derde kwart van de 18de eeuw. Kroonlijst met tandmotief op klossen.
Bron: EEMAN M., KENNES H. & MONDELAERS L. 1984: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Mechelen, Binnenstad, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 9n, Brussel - Gent.
Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)