Boswachterswoning

Deelgemeente Sint-Andries
Straat De Watermolen
Locatie De Watermolen 15, Brugge (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Brugge (adrescontroles: 01-11-2007 - 30-11-2007).
  • Inventarisatie Brugge - Deelgemeente Sint-Andries (geografische inventarisatie: 01-03-2003 - 31-08-2004).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Boswachterswoning

Beschrijving

De Watermolen nr. 15. Vroegere woning van de boswachter van de kasteelheren Van Outryve d'Ydewalle en de L'Espée. Thans in gebruik als restaurant met gastenkamers. Sterk verbouwde hoeve van het langgestrekte type. Verankerde bakstenen volumes, witbschilderd boven een zwart gepekte plint.

Bron: Gilté S. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Vanwalleghem A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Andries, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL19, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Gilté, Stefanie & Van Vlaenderen, Patricia