• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

In twee fasen tot stand gekomen. Nummer 9 is samen met drie lagere traveeën gebouwd in 1931 naar ontwerp van architect Luc Rotsaert (Brugge). In een tweede fase wordt nummer 11 gebouwd in de stijl aansluitend bij nummer 9.

Lijstgevels van oranjebruine baksteen verlevendigd met eenvoudig siermetselwerk. Muuropeningen benadrukt door bepleisterde en witbeschilderde lateien en onderdorpels. Bij nummer 9 dominerende driezijdig uitgewerkte erker met als drielicht opgevat venster. Bewaard schrijnwerk en kroonlijst op klossen.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 122/1931.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia