Burgerhuis naar ontwerp van Luc Rotsaert

Beschrijving

Alleenstaande interbellumwoning van 1935 naar ontwerp van architect Luc Rotsaert (Brugge). Rode baksteenbouw boven een plint van zwart geglazuurde tegels. Typische in- en uitspringende volumes zoals onder meer het halfrond balkon op de hoek van de verdieping. Rechthoekige muuropeningen voorzien van bewaard schrijnwerk met typerende horizontale roedeverdeling. Verdiepte en halfrond uitgewerkte ingangsportiek.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 122/1935.

Bron     : Gilté S. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Vanwalleghem A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Andries, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL19, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia