Beschrijving

Hoeve bij Lange Molenstraat bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf. Op de Ferrariskaart (1770-1778) bestaande uit drie volumes. Boerenhuis en schuur staan weergegeven op de kaart van de Atlas der Buurtwegen (1847).

Huidige situatie. Woonhuis op L-vormige plattegrond ten noorden van het erf. Deels vernieuwd aan de straatzijde, achterliggend laag volume vermoedelijk uit de 18de eeuw onder pannen zadeldak gevat tussen twee tuitgevels per baksteenlaag getrapt. Gevels opengewerkt met rechthoekige muuropeningen voorzien van bewaard schrijnwerk. Schuur en stal ten zuiden van het erf, bakstenen constructie onder hoog pannen zadeldak gevat tussen twee tuitgevels. Centrale doorrit. Deels bewaarde boomgaard en meidoornhaag.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia