Vrijstaande boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Doornstraat nr. 188. Vrijstaande lage boerenarbeiderswoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw gelegen in een ruime tuin. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Bepleisterde en beschilderde plint. Rechthoekige muuropeningen met bewaard schrijnwerk. Nr. 186 gelijkaardig doch minder goed bewaard.

Bron     : Gilté S. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Vanwalleghem A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Andries, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL19, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia