Neoclassicistische burgerwoning

Beschrijving

Deze grote burgerwoning van vier traveeën en drie bouwlagen, een realisatie van architect Van Opstal voor Louis Seghers uit 1868, werd ondertussen gesloopt. Van Opstal was één van de productiefste bouwmeesters in die tijd, gespecialiseerd in grote neoclassicistische burger- en herenwoningen in de nieuwe wijken van de stad. Hij gebruikte steeds een zeer klassieke, maar verzorgd afgewerkte neoclassicistisch stijl. Deze woning was een goed, maar vrij eenvoudig voorbeeld van dit type woning.

De woning telde vier traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak. De lijstgevel werd afgewerkt met een hardstenen plint en een houten kroonlijst op klossen en met modillons. De begane grond bestond oorspronkelijk uit een deur in de derde travee en drie vensteropeningen. Alle muuropeningen waren segmetbogig, in een geprofileerde omlijsting met fraaie sleutels op de eerste verdieping. De begane grond werd later tot winkelpui verbouwd.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1868 # 726.