Eclectisch burgerhuis

Deelgemeente Sint-Andries
Straat Gistelse Steenweg
Locatie Gistelse Steenweg 97, Brugge (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Sint-Andries (adrescontroles: 13-11-2007 - 14-11-2007).
  • Inventarisatie Brugge - Deelgemeente Sint-Andries (geografische inventarisatie: 01-03-2003 - 31-08-2004).

is beschermd als monument Eclectisch burgerhuis

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Typologieburgerhuizen
Stijleclecticisme
Dateringvóór WO I

Beschrijving

Gistelse Steenweg nummer 97. Eclectisch woonhuis van circa 1900 met imposante lijstgevel voorzien van een parement van geglazuurde tegels boven een begane grond van arduin. Eveneens gebruik van arduin voor de speklagen. Hoger opgetrokken rechtertravee uitgewerkt als risaliet en afgewerkt met traptop (smeedijzeren windvaan) voorzien van samengestelde boognis. Op de verdieping meerdere smeedijzeren balkonleuningen. Bewaard schrijnwerk en dakkapel met smeedijzeren windvaan. Behouden interieurelementen.

Bron: Gilté S. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Vanwalleghem A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Andries, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL19, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Gilté, Stefanie & Van Vlaenderen, Patricia