Burgerhuis van 1931 en electriciteitscabine

Beschrijving

Woonhuis met enkelhuisopstand van 1931 samen met het buurpand nummer 141 gebouwd en oorspronkelijk voorzien van een afgesloten voortuin. Traditionele bakstenen lijstgevel boven een arduinen plint met horizontaal belijnende banden. Op de begane grond imposante erkeruitbouw. Bij nummer 141 ingangstravee uitgewerkt als toren met ingesnoerde naaldspits voorzien van smeedijzeren windvaan. Bewaard schrijnwerk.

Gistelse Steenweg rechts van nummer 141. Elektriciteitscabine, gebouwd in 1925 in historiserende stijl.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 20/1931.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 57/1925.