Villa Chantecler

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Chantecleer

• is aangeduid als beschermd monument Villa Chantecler

Beschrijving

Zogenaamd "VILLA CHANTECLER", zie sierlijk tegeltableau boven deur. Woonhuis van 1913 naar ontwerp van architect Jules Heyneman (Uitkerke). Gevel van gele baksteen in combinatie met oranje baksteen voor de speklagen en de strekken. Als risaliet uitgewerkte rechtertravee met puntgevel voorzien van houten windberg. Inkomtravee met rijk uitgewerkte tegeltableaus onder meer met huisnaam en tafereel met haan bij zonsopgang. Bewaard schrijnwerk. Volgens bouwvergunning oorspronkelijk voorzien van een afgesloten voortuin.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 8/1913.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia