Landhuis Wentbridge

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Landhuis Wentbridge

Beschrijving

Gistelse Steenweg nr. 340. Landhuis z.g. "Wentbridge" gelegen in een ruime tuin aan de straatzijde afgesloten met smeedijzeren hekwerk tussen bakstenen pilasters. Gebouwd in 1892 naar ontwerp van architect Oscar De Breuck (Brugge) in opdracht van W. J. Bogaert uit Londen. Dubbelhuis gelegen in een ruime tuin, aan de straatzijde afgesloten met een ijzeren hekken gevat tussen bakstenen pilasters. Eenvoudige bakstenen gevel met cottage-elementen cf. erkeruitbouwen en windborden.

Bron     : Gilté S. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Vanwalleghem A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Andries, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL19, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia