Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Herenhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuis onder pannen schilddak met centraal een dakkapel voorzien van windveer. Parement van rode baksteen boven een hoge arduinen plint voorzien van kelderopeningen. Sierankers. Horizontale belijning door middel van speklagen bestaande uit cementtegels met florale en geometrische motieven, fries met florale motieven en kroonlijst op klossen. Centrale deur met arduinen bordestrap, waarboven balkon met sierlijk ijzeren hekwerk. Rechtertravee vermoedelijk later toegevoegd en bestaande uit een twee bouwlagen hoge erkeruitbouw. Grosso mode bewaard schijnwerk. Links aanbouw van één bouwlaag met garage. Voortuin afgesloten met smeedijzeren hekwerk tussen bakstenen pilaren.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia