Kasteelhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed L-vormige hoeve

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve oorspronkelijk horend bij nabijgelegen kasteel Noordveld. De hoeve, bestaande uit aaneengesloten bestanddelen met een L-vormige opstelling, is fasegewijs tot stand gekomen. Boerenhuis ondergebracht in een volume van één en een halve bouwlaag onder pannen schilddak (Vlaamse pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel wordt geritmeerd door rondboogarcade. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk. Aansluitend bij woonhuis schuur met houten beplanking, gedeeltelijk versteend.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia