Hoeve Zwartelinge

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Zwartelinge

Beschrijving

Hoeve "ZWARTELINGE" zie opschrift houten bord. Historische hoeve bestaande uit losse bestanddelen met U-vormige opstelling rondom een deels verhard erf. Weergegeven op de kaart van Ferraris (1770-1778). Verankerde witbeschilderde baksteenbouw boven een zwart gepekte plint onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Boerenhuis met opkamertravee onder verhoogde nok, met links ervan een geïncorporeerde stal. Boven deur dakvenster met tuittop en venster in korfboognis met afgeschuinde dagkanten. Schuur met opklimmende dakvensters en centrale doorrit.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia