Sint-Annaschool

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Annaschool

Beschrijving

Voormalige Sint-Annaschool, nu Basisschool Sint-Lodewijkscollege. Gebouwen zijn fasegewijs tot stand gekomen. In een eerste fase werd in 1932 drie klassen gebouwd op initiatief van pastoor Alphons De Cuypere. Deze klassen bevinden zich aan de oostzijde van de speelplaats. In een tweede fase werden zes nieuwe klassen gebouwd in 1948. Toen werd de speelplaats geplaveid en de bestaande klassen opgeknapt.

Aan de straatzijde hoofdgebouw van 1948 met roodbakstenen lijstgevel in combinatie met arduin voor het benadrukken van de rechthoekige muuropeningen.

Drie klaslokalen aan de oostzijde van de speelplaats ondergebracht in éénlaags bakstenen gebouw.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 71/1932.