erfgoedobject

Gedenksteen voor de gesneuvelde voetballers van Cercle Brugge (Eerste en Tweede Wereldoorlog)

bouwkundig element
ID
75036
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75036

Juridische gevolgen

Beschrijving

Gedenksteen voor de gesneuvelde voetballers van Cercle Brugge (Eerste en Tweede Wereldoorlog). Monument uit arduin met een lage rechthoekige trede met schuinoplopende bovenzijde. Hoge gedenksteen geflankeerd door twee rechthoekige pilasters op een basement. Segmentboognis met voetbalspeler en opschrift :"AAN ONZE HELDEN", de namen van de Eerste en Tweede Wereldoorlog, onderaan "1914-1918", een kruisje, "IN MEMORIAN", "1940-1945" op de boord onderaan "CERCLE BRUGGE" uitgehouwen en verguld.

  • JACOBS M., Zij, die vielen als helden ... Inventaris van de oorlogsgedenktekens van de twee wereldoorlogen in West-Vlaanderen, deel 2, 1996, p. 359-360.

Bron: GILTÉ S. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van VANWALLEGHEM A. & DENDOOVEN K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Andries, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL19, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Gedenksteen voor de gesneuvelde voetballers van Cercle Brugge (Eerste en Tweede Wereldoorlog) [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75036 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.