Hoeve Bonnecour

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Bonnecour

Beschrijving

Voormalige hoeve "BONNECOUR" zie opschrift zijgevel. Oorspronkelijk omwalde hoeve eigendom van de Sint-Andriesabdij. Staat reeds weergegeven op kaarten uit de tweede helft van de 18de eeuw met huidige gebouwenconfiguratie.

Hoeve bestaande uit losse bestanddelen toegankelijk via een lange populierendreef. Woonhuis van één bouwlaag onder pannen zadeldak gevat tussen twee puntgevels.

Verankerde witbeschilderde baksteenbouw boven een zwart gepekte plint. Aangepast rechthoekige muuropeningen, in de zijgevels met rondboogvenster. Verbouwde stalvleugel.

• Rijksarchief Brugge, Fonds Mestdagh, nummer 1380, nummer 1386, nummer 1391, nummer 1419; Watering van Blankenberge, nummer 1200.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia