Herberg naar ontwerp van Antoine Dugardyn

Beschrijving

Hoekpand bij 18-Oktoberstraat. Gebouwd als herberg in 1936 naar ontwep van architect Antoine Dugardyn (Brugge). Lijstgevel met roodbakstenen onderbouw en geelbakstenen bovenbouw. Dominerende als erker uitgewerkte hoektravee. Bewaard schrijnwerk.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 112/1936.

Bron     : Gilté S. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Vanwalleghem A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Andries, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL19, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia