Burgerhuis naar ontwerp van P. Vandewalle

Beschrijving

Sterk verbouwde interbellumwoning in de zogenaamde "pakketbotenstijl" van 1939 naar ontwerp van architect P. Vandewalle (Brugge). Volgens bouwvergunning oorspronkelijk een geelbakstenen lijstgevel boven een plint met verschillend materiaalgebruik met name arduin en grèstegels in verschillende kleuren. Verdieping wordt gedomineerd door imposante halfrond uitgewerkte erkeruitbouw. Muuropeningen in zwart verlakte omlijstingen of met zwart geschilderd schrijnwerk met typische glas-in-loodramen en horizontale roedeverdeling. Het oorspronkelijk rijk materiaalgebruik wordt in de loop van 2002-2003 vervangen door soberder hedendaagse materialen.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 52/1939.
  • BERTEN J., Merkwaardige huizen. Torhoutse Steenweg nummer 60, in Kroniek van Sint-Andries, nummer 107, 2000, p. 43.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia