Villa Bloemhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Bloemhof

Beschrijving

Alleenstaande villa zogenaamd "Bloemhof" in vereenvoudigde cottagestijl van vermoedelijk 1911, ingeplant op een groot perceel. Baksteenbouw met typische in- en uitspringende volumes en torenachtige uitbouw. Geveltop voorzien van pseudo-vakwerk. Bewaard schrijnwerk.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 19/1911.

Bron     : Gilté S. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Vanwalleghem A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Andries, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL19, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia