erfgoedobject

Woon- en handelspand

bouwkundig element
ID: 75171   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75171

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woon- en handelspand
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Woonhuis met smidse van circa 1935. Eclectisch breed- en diephuis met vage reminiscenties aan de traditionele architectuur, zie tuitgevel met aandak en schouderstukken, sierankers, muurbanden en een dakvenster met trapgeveltje.

Woonhuis met enkelhuisopstand van twee bouwlagen onder pannen zadeldak met dakvenster, nok parallel aan de straat. Links aansluitend een lagere aanbouw waarin de smidse gevestigd was van één bouwlaag onder pannen zadeldak, nok loodrecht op de straat. Baksteenbouw op een plint van blauwe hardsteen, verlevendigd met sierankers en gele baksteen voor de muurbanden en rollagen. Korf- en rondboogvormige muuropeningen. Boven het laadvenster van de smidse metalen hijsbalk met haak. De muuropeningen aan de Hoge Beekkant zijn aangepast.

Heden in gebruik als woon- en handelspand.

  • Gemeentearchief Grimbergen: BA/123/84.
  • Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Grimbergen: 1935/52.

Bron     : Van Damme M. met medewerking van Debacker I. & Boekstal P. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Grimbergen, Deelgemeenten Grimbergen, Beigem, Humbeek en Strombeek-Bever, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Damme, Marjolijn
Datum  : 2005


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Woon- en handelspand [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75171 (Geraadpleegd op 25-11-2020)