Handelspand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Handelspand

Beschrijving

Gedeeltelijk vrijstaand handelspand van drie traveeën en twee bouwlagen onder pseudomansardedak uit de eerste helft van de 20ste eeuw.

Parement van rode baksteen in decoratief metselverband op arduinen plint met hoger opgetrokken middentravee uitlopend op een dakvenster. Gehele benedenverdieping wordt ingenomen door een houten winkelpui van het drieledige type met dieperliggende centrale deur. Roedeverdeling in deur en vitrines ingevuld met structuurglas. De betoogde vensteropeningen op de bovenverdieping behielden eveneens hun schrijnwerk en originele beglazing.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn