Hoeve Wezenhaaghof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Wezenhaaghof

Beschrijving

Hoeve genaamd "Wezenhaaghof" van 1926 (zie gevelsteen) opgetrokken in neotraditionele stijl. Vrijstaand woonhuis met dubbelhuisopstand van drie travee├źn en twee bouwlagen onder pannen zadeldak gevat tussen zijtrapgevels met schouderstukken op geprofileerde consoles.

Bakstenen lijstgevel op lage afgeschuinde arduinen plint, verlevendigd met similisteen voor de venster- en deuromlijstingen, kordon, consoles en jaarsteen. De middentravee, met ruitvormige jaarsteen "1926", loopt uit op een dakvenster onder trapgeveltje. Zwak getoogde vensters en rondboogdeur in een vlakke omlijsting met hoek- en negblokken; deur onder oculi, beiden met druiplijst op gestrekte uiteinden. Houten schrijnwerk en een dito kroonlijst op modillons.

Recente bedrijfsgebouwen.

Bron     : Van Damme M. met medewerking van Debacker I. & Boekstal P. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Grimbergen, Deelgemeenten Grimbergen, Beigem, Humbeek en Strombeek-Bever, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Van Damme, Marjolijn