Hoeve Wezenhaaghof

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Vlaams-Brabant
Gemeente Grimbergen
Deelgemeente Grimbergen
Straat Diegemput
Locatie Diegemput 1, Grimbergen (Vlaams-Brabant)
Status Bewaard

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Adrescontrole Grimbergen (adrescontroles: 23-08-2007 - 23-08-2007).
  • Herinventarisatie Grimbergen (geografische herinventarisatie: 01-01-2001 - 31-12-2004).

Juridische gevolgen

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hoeve Wezenhaaghof

Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009.

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Hoeve genaamd "Wezenhaaghof" van 1926 (zie gevelsteen) opgetrokken in neotraditionele stijl. Vrijstaand woonhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak gevat tussen zijtrapgevels met schouderstukken op geprofileerde consoles.

Bakstenen lijstgevel op lage afgeschuinde arduinen plint, verlevendigd met similisteen voor de venster- en deuromlijstingen, kordon, consoles en jaarsteen. De middentravee, met ruitvormige jaarsteen "1926", loopt uit op een dakvenster onder trapgeveltje. Zwak getoogde vensters en rondboogdeur in een vlakke omlijsting met hoek- en negblokken; deur onder oculi, beiden met druiplijst op gestrekte uiteinden. Houten schrijnwerk en een dito kroonlijst op modillons.

Recente bedrijfsgebouwen.

Bron: Van Damme M. met medewerking van Debacker I. & Boekstal P. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Grimbergen, Deelgemeenten Grimbergen, Beigem, Humbeek en Strombeek-Bever, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB4, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Van Damme, Marjolijn

Datum tekst: 2005

Relaties

Geen afbeelding beschikbaar

maakt deel uit van Grimbergen

Grimbergen (Grimbergen)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.