Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Gesloten hoeve met oude kern van 1757. De huidige gebouwen dateren echter volledig uit eind 19de-, begin 20ste eeuw. De hoeve staat reeds aangeduid als een gesloten complex in de Atlas van de Buurtwegen (1845) en op de Ferrariskaart (1771-1777), doch in een enigszins andere vorm dan de huidige.
De bakstenen gebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen), gecementeerd aan straatzijde, zijn gegroepeerd rondom een erf dat vanaf de straat bereikbaar is via een rondboogvormige inrijpoort. Klassieke opstelling met rechts van de inrijpoort het woonhuis, ertegenover de stal en achteraan de schuur. In de zijgevel aan straatzijde van het woonhuis bleef een kleine mergelstenen nis bewaard, rechthoekig, geflankeerd door pilastertjes en bekroond met een rondboogfronton waarin het jaartal 1757.
Bron: SCHLUSMANS F. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Bilzen - Maasmechelen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n3, Brussel - Turnhout. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)