• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Pittoresk huisje van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak met houten dakkapel opklimmend tot begin 20ste eeuw.

Gecementeerde lijstgevel op afgeschuinde sokkel met imitatie breuksteen; onder de puilijst met schijnvoegen, erboven geel geschilderd. Centraal op de bovenverdieping ruitvormig schild met schrijnwerkersembleem. Beluikte vensters, op het gelijkvloers met sluitsteen; rechthoekige deur in pseudo-negblokomlijsting eveneens met sluitsteen. Bewaard schrijnwerk. Sterk overkragende houten kroonlijst op klossen.

Bron     : Van Damme M. met medewerking van Debacker I. & Boekstal P. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Grimbergen, Deelgemeenten Grimbergen, Beigem, Humbeek en Strombeek-Bever, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Van Damme, Marjolijn