Werkmanshuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Werkmanshuis

Beschrijving

Gedeeltelijk vrijstaand werkmanshuisje opklimmend tot de tweede helft van de 19de eeuw. Enkelhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder licht geknikt pannen zadeldak, nok parallel aan de straat, met dakkapel. Verankerde en met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel op een grijs geschilderde plint en afgelijnd door een kwartbol geprofileerde houten gootlijst. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd aluminium schrijnwerk, oorspronkelijk beluikte vensters met arduinen dorpels. Smalle brandgang tussen nummer 13 en 15.

Opgenomen in het beschermde dorpsgezicht "De dorpskern van Grimbergen met elf monumenten" bij Ministerieel Besluit van 17 februari 1997.

• Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumenten & Landschappen, Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg Vlaams-Brabant, Monumenten en Landschappen, beschermingsdossier: "De dorpskern van Grimbergen met elf monumenten" bij Ministerieel Besluit van 17 februari 1997.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn