Teksten van Langgestrekte hoeve

Langgestrekte hoeve ()

Zuidelijk georiënteerde langgestrekte hoeve van vijf traveeën en één bouwlaag onder vernieuwd pannen zadeldak door middel van een jaaranker "1814" gedateerd. Verankerde en witgeschilderde gecementeerde voor- en achtergevel op een gepikte plint met deels vernieuwde rechthoekige muuropeningen onder houten lateien. Zijpuntgevels met breukstenen onderbouw en vernieuwde bakstenen top.

• Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Inventaris van het cultuurbezit in België. Architectuur, deel 2n, Vlaams Brabant. Halle-Vilvoorde, Gent, 1977, p. 204.

Auteurs:  Van Damme, Marjolijn

Boerenhuis ()

Onlangs gerestaureerd éénlaags boerenhuis (nok loodrecht op straat) onder zadeldak (pannen), met bouwjaar 1814 gevormd in een anker van de voorgevel. Witgekalkte gecementeerde gevels met gepikte plint en rechthoekige muuropeningen. Straatgevel met zandstenen onderbouw en bakstenen top met oculi.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne