Deel van Hof van Oyenbrugge

Beschrijving

Achterin gelegen diephuis eertijds behorende tot het voormalige "Hof van Oyenbrugge" en opklimmend tot begin van de 18de eeuw (zie jaarsteen) (voor historiek, zie Poddegemstraat nummer 183). Sterk aangepast gewit bakstenen volume op een gepikte plint onder pannen zadeldak. Oostgevel met behoud van een kwarthol geprofileerd steekboogdeur met negblokken en een verankerde boog. Boven de deur een ruitvormige gevelsteen met datering "1707". Gecementeerde zuidelijke zijgevel met linker schouderstuk op console en een vrij grote deksteen (trapgevel?). Heden twee woningen.

• Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Inventaris van het cultuurbezit in België. Architectuur, deel 2n, Vlaams Brabant. Halle-Vilvoorde, Gent, 1977, p. 204.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn