erfgoedobject

Wezenhaagkapel

bouwkundig element
ID: 75256   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75256

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wezenhaagkapel
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

De "Wezenhaagkapel" is naar verluidt één van de oudste kapelletjes van Grimbergen, in de 19de eeuw volledig vernieuwd en in de jaren 1960 sterk gerenoveerd.

Met laurier omhaagde, rood en wit geschilderde bakstenen Onze-Lieve-Vrouwkapel op vierkante plattegrond onder een pannen zadeldak met decoratieve windborden en een bekronend houten kruis. Puntgevel met een getraliede en beglaasde rondboognis met betonnen dorpel waarboven een driehoekig houten bord met opschrift: "HIER ZET MEN GEEN ENKEL VOET OF MEN BIDT EEN WEESGEGROET". Beschilderd plaasteren Mariabeeld.

  • B.T.K. LEEFMILIEU, Inventaris kapellen Grimbergen, (onuitgegeven studie van de gemeente Grimbergen), 1979, nummer 13.

Bron     : Van Damme M. met medewerking van Debacker I. & Boekstal P. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Grimbergen, Deelgemeenten Grimbergen, Beigem, Humbeek en Strombeek-Bever, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Damme, Marjolijn
Datum  : 2005


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Wezenhaagkapel [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75256 (Geraadpleegd op 23-02-2020)