• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Gedeeltelijk vrijstaand burgerhuis in neotraditionele stijl van 1928 naar ontwerp van architect G. Van Campenhout (Vilvoorde). Onderkelderd dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak, nok parallel aan de straat. Lijstgevel met centraal verhoogde deurtravee uitlopend op een puntgevel met top- en schouderstukken en gevelsteen "A 1928", voorzien van een fantasie schouderboogdeur onder druiplijst. Bakstenen lijstgevel op een hoge arduinen plint met decoratieve verwerking van witte steen voor muurbanden, hoekkettingen, deur- en vensteromlijstingen, aanzet- en sluitstenen, jaarsteen en fries. Rechthoekige vensteropeningen onder met muizentand versierde lateien en arduinen dorpels, op de begane grond drielichten onder druiplijst met overkoepelende ontlastingsboog en doorgetrokken lekdrempels. Vernieuwd houten schrijnwerk. Rechts aansluitend recent hek tussen bakstenen pijlers met plint, deksteen en muurbanden in witte steen en een bakstenen tuinmuur.

In de tuin verbouwde stal uit de 19de eeuw (zie Poppkaart, circa 1860), doch met ouder gerecupereerd(?) gebint.

• Mondelinge informatie van de eigenaar.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn