Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee burgerhuizen

Beschrijving

Gedeeltelijk vrijstaande in spiegelbeeld gebouwde enkelhuizen met art-deco-inslag van 1935 naar ontwerp van Henri Doms (Vilvoorde).

Onderkelderde woonhuizen van twee bouwlagen onder pannen zadeldaken met doorlopende nok parallel aan de straat. Bruingeel bakstenen parement verlevendigd met decoratieve metselverbanden, in- en uitspringende vlakken en een verdiepte lintvoeg op een lage hardstenen plint met opschrift "HENRI DOMS/ ARCHITECTE/ VILVORDE". Ter hoogte van de tweede bouwlaag een driezijdige erker geflankeerd door hoger oplopende penanten. Rechthoekige muuropeningen met grotendeels bewaard houten schrijnwerk, de vensters van nummer 334 werden vervangen.

• Gemeentearchief Grimbergen: BA/20/35 en BA/21/35.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn