• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Gedeeltelijk vrijstaand woonhuis met neotraditionele inslag vooraf gegaan door een voortuintje. Een combinatie van breed- en diephuis onder gecombineerde pannen zadeldaken uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Lijstgevel van twee traveeën en één bouwlaag onder overkragend dak op houten modillons en twee dakkapellen onder fantasie puntgevels. Achteruit wijkende deurtravee van twee bouwlagen uitlopend op een tuitgevel met aandak en schouderstukken. Witgeschilderde baksteenbouw verlevendigd door middel van geschilderde natuursteen (of simili) voor hoekkettingen, consooltjes, gevelstenen, venster- en deuromlijstingen. Gevelsteen met de letters "OSB" (Oeuvre Suisse Belge) boven een wapenschild gevat in een fruitguirlande. Op de begane grond kruisvensters. Deurtravee met een neobarokke deuromlijsting met bekronend oculus waarin het opschrift "RUST EN LUST" geflankeerd door smalle vensters, op de verdieping een kloostervensters gedeeltelijk gedicht door een gevelsteen met guirlande en een oculus in de top. Linker zijgevel met kruis-, bol-, en kloostervensters en aanpalend hekwerk tussen bakstenen pijlers.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn