erfgoedobject

Semi-vrijstaand burgerhuis

bouwkundig element
ID: 75286   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75286

Juridische gevolgen

Beschrijving

Semi-vrijstaande woning; opgetrokken in het tweede kwart van de 20ste eeuw, volgens gevelsteen naar ontwerp van architect K. Maes. Rechts lagere aanbouw en links garage. Kleine voortuin met bijhorende tuinafsluiting van baksteenmetselwerk en buisleuningen.

Baksteenbouw met kenmerken van de nieuwe zakelijkheid, twee bouwlagen onder zadeldak. Lijstgevel op arduinen plint en met parement van decoratief metselwerk van gele baksteen met dieper liggende lintvoegen. Enkelhuisopstand met een afgeronde en verspringende brede venstertravee en een smalle deurtravee met luifel, geaccentueerd door een beglaasde trapkoker. Vernieuwde daklijst.


Bron     : Van Damme M. met medewerking van Debacker I. & Boekstal P. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Grimbergen, Deelgemeenten Grimbergen, Beigem, Humbeek en Strombeek-Bever, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Damme, Marjolijn
Datum  : 2005


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Semi-vrijstaand burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75286 (Geraadpleegd op 05-07-2020)