Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Monumentaal beeldbepalend veelhoekig hoekpand van twee bouwlagen onder vernieuwd pannen zadeldak volgens de gevelsteen van 1911. Hoger opgetrokken afgeschuinde hoektraveeën onder puntgeveltjes met arduinen bekroning. Zeer kleurrijke en decoratief uitgewerkte gevelparamenten met uitzondering van de gevel in de Van Engelgomstraat waar enkel de deurtravee gedecoreerd is. In en uitspringende gevelvlakken, keramiektegels op de fries en in de boogvelden, gebruik van gekleurde en geglazuurde baksteen onder meer voor decoratieve motieven, ontlastingsbogen, muurbanden en bogenfries. Op de begane grond rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-balkjes met rozetjes en getoogd ontlastingssysteem, de bovenverdieping met gevarieerde venstervormen.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn