Societé Royale Reunion Nautique de Vilvorde

Beschrijving

Vrijstaand volume van drie traveeën en twee bouwlagen op een complexe plattegrond onder verspringende pannen zadeldaken, nok parallel aan de straat, met reminiscenties aan de traditionele architectuur volgens een gevelsteen van 1910. In latere fasen uitgebreid aan de rechterkant. Bakstenen lijstgevels op een gecementeerde plint gemarkeerd door gecementeerde muurbanden, aanzet- en sluitstenen. Op de verdieping rechthoekig balkon van twee traveeën. Rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-latei en steekboogvormige ontlastingsboog. Enkele vensters en poorten hebben hun origineel schrijnwerk behouden. Drie gevelplaten ter ere van de voorzitters Gustave Debbaudt en Leon Eygelshoven en ondervoorzitter Joseph Spies.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn