Langgestrekte hoeve De Meerhoeve

Beschrijving

Na de Eerste Wereldoorlog (ten dele?) heropgebouwde langgestrekte hoeve, zogenaamd "De Meerhoeve", met omheind voortuintje (laatste kwart 20ste eeuw), ingetekend op het kadaster in 1927, de aanpalende stal dateert van een jaar later. In 1987 werd het woonhuis verbouwd tot taverne en de stal onder lagere nok tot woonhuis.

Neotraditioneel dubbelhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, nok loodrecht op de straat, (kunstleien) met twee dakvensters onder pseudo-boogfronton.

Rechthoekige muuropeningen onder houten latei, beluikt op het gelijkvloers. Oostelijke zijtrapgevel met sierankers.

• Gemeentearchief Grimbergen: BA/80/87.
  • Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Beigem: 1927/10 en 1928/6.