Winkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis

Beschrijving

Rijhuis met art-deco-inslag naar ontwerp van architect J. Roggen, zie plint. In de lintbebouwing opgenomen enkelhuis met onregelmatige travee-indeling en twee bouwlagen onder pseudomansardedak, uit het tweede kwart van de 20ste eeuw.

Bakstenen lijstgevel, gemarkeerd door gevelbrede winkelpui in een sterk contrasterende omlijsting van blauwe tegels; verdiepte ingang links. De middentravee op tweede bouwlaag wordt benadrukt door een driezijdige erker met gecementeerde penanten met art-decomotieven. De flankerende rechthoekige vensters zijn versierd met blauwe art-decotegels op de borstweringen.

Bron     : Van Damme M. met medewerking van Debacker I. & Boekstal P. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Grimbergen, Deelgemeenten Grimbergen, Beigem, Humbeek en Strombeek-Bever, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Damme, Marjolijn