erfgoedobject

Nieuwe begraafplaats

bouwkundig element
ID: 75331   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75331

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Nieuwe begraafplaats
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Nieuwe begraafplaats aangelegd in 1933 zoals aangegeven op een gedenkplaat aan de inkom, ter vervanging van het kerkhof rond de Sint-Amandskerk (Sint-Amandsplein). Omgeven door een bakstenen omheiningsmuur en toegankelijk via een ijzeren hek tussen bakstenen pijlers.

Hoofdas met onder meer een 18de-eeuws arduinen grafmonument met schilden van de familie de Faucon Deukem, eigenaars van kasteel Blommendael (zie Sint-Amandsstraat) en enkele neogotische grafkapellen onder meer van de familie Timmermans en familie Huughe-De Outenaere.


Bron     : Van Damme M. met medewerking van Debacker I. & Boekstal P. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Grimbergen, Deelgemeenten Grimbergen, Beigem, Humbeek en Strombeek-Bever, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Damme, Marjolijn
Datum  : 2005


Relaties

  • Is gerelateerd aan
    Vrijstaand landhuis

  • Is deel van
    Jozef de Vleminckstraat

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Nieuwe begraafplaats [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75331 (Geraadpleegd op 25-10-2020)