erfgoedobject

Villa

bouwkundig element
ID
75334
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75334

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Cottage-getinte villa van twee bouwlagen, uitgewerkt als tweegezinswoning, gelegen achter de rooilijn en opgetekend in het kadaster in 1918.

Bepleisterde en beschilderde constructie met verhoogde begane grond en karakteristiek volumespel onder complexe pannen bedaking die overkraagt op houten korbelen; nummer 56 met imitatievakwerk en als hoektoren uitgewerkte deurtravee; nummer 58 met verhoogde venstertravee onder afgesnuit zadeldak. Gevarieerde rechthoekige en getoogde muuropeningen met grotendeels bewaard oorspronkelijk schrijnwerk en roedeverdeling in de bovenlichten. Vernieuwde balkonbalustrades in de vorm van buisleuningen.

  • Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Strombeek-Bever: 1918/16.

Bron     : Van Damme M. met medewerking van Debacker I. & Boekstal P. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Grimbergen, Deelgemeenten Grimbergen, Beigem, Humbeek en Strombeek-Bever, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Damme, Marjolijn
Datum  : 2005


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Villa [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75334 (Geraadpleegd op 12-04-2021)