Landhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Landhuis

Beschrijving

Landhuis met cottagereminiscenties, opgetekend in het kadaster in 1928. De zuidelijke gevel was oorspronkelijk de voorgevel, maar met de aanleg van de Nieuwelaan in de jaren 1940 als rechte verbinding tussen de Lakensestraat en de Antwerpselaan werd de inkom overgebracht naar de noordzijde.

Baksteenbouw op onregelmatige plattegrond, twee bouwlagen onder gecombineerde, leien bedaking; hoektoren met spits in de zuidwestelijke hoek. Voor de decoratieve uitwerking werd gebruik gemaakt van gecementeerde gevelelementen zoals hoekkettingen en muurbanden; gevarieerde muuropeningen.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Strombeek-Bever: 1928/34.
  • VERRIJKEN, H.T., Strombeek-Bever tot eind 1952, z.p., 1954, p. 23.