Eclectisch landhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch landhuis

Beschrijving

Eclectisch landhuis met neobarokke reminiscenties van 1909 (zie gevelsteen), omringd door tuin en toegankelijk via sierlijk smeedijzeren hek tussen bakstenen pijlers.

Alleenstaand breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand, gemarkeerd door hoekkettingen, muurbanden en vensteromlijstingen van simili(?)natuursteen. Middentravee met klokgevelrisaliet op de tweede bouwlaag. Gevariëerde boogvormige muuropeningen, ten dele met bewaard schrijnwerk. Klassieke gevelbeëindiging door middel van een geprofileerde architraaf, een blinde fries en houten kroonlijst op consoles en tandlijst. Gevelbreed terras met balusterafsluiting.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn