Dokterswoning Van der Borgt

Beschrijving

Voormalige dokterswoning in eclectische stijl met neotraditionele inslag; verbouwing tot huidige woning gekadastreerd in 1921.

Vrijstaand, naast de Wamp gelegen dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een kunstleien schilddak (nok parallel aan de straat), voorzien van een monumentaal getrapt dakvenster met overhoekse pinakels, lisenen en bolornamenten.

Bakstenen lijstgevels met knipvoegen en beperkt gebruik van zandsteen; imitatiebreukstenen plint; omlopende gecementeerde muurbanden en houten kroonlijst, aan de straatzijde vermeerderd met modillons, consoles en omlijste steigergaten. Rechthoekige bovenvensters met bovenlicht, natuurstenen dorpels en strekse ontlastingsboog met sluit- en aanzetstenen. Centraal balkon van natuursteen en hout.

Verbouwde begane grond en een aanbouw, loodrecht georiënteerd.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Arendonk, schets 1921-1922/50.